Herman Vandaele

Herman Vandaele (°1950) behaalde de diploma’s van Licentiaat in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen (UFSIA) en Master in Treasury & Banking and Tax Management aan IPO Antwerpen (thans Antwerp Management School) en volgde een Executive Management Program aan CEDEP/INSEAD in Fontainebleau en een Leadership Pogram aan de University of Colorado Denver. 

Hij was tot eind december 2010 General Manager Corporate Projects bij NV Bekaert en bekleedde sinds 1975 diverse functies binnen de Bekaert-groep (o.a. CFO) in binnen- en buitenland (Frankrijk, Venezuela en China). Hij beschikt over een jarenlange ervaring in corporate en directie comite’s. Zijn expertise bestrijkt o.m. plant control, corporate finance, audit, personnel management, IT, treasury en banking, M&A, shared services, investor relations en general management. 

In de periode 1985-2000 was hij docent aan de hogescholen Ehsal en Vlekho (thans Hogeschool-Universiteit Brussel) en aan IPO Antwerpen (thans Antwerp Management School). 

Hij werd op 29 oktober 2010 aangesteld als onafhankelijke bestuurder van Almancora Beheersmaatschappij met ingang op 26 november 2010 en  is sinds 29 november 2019 voorzitter van de Raad van Bestuur van Almancora Beheersmaatschappij.